Vehicles zero emissions

zero emissions

Què és un vehicle Zero Emissions?

Tenen la consideració general de vehicles Zero Emissions amb el distintiu blau d'emissions 0 de la DGT aquells vehicles (moto, cotxe o furgoneta) classificats en el Registre de Vehicles de la DGT com a vehicles elèctrics de bateria (BEV), vehicles elèctrics d'autonomia extensa (REEV), vehicles elèctrics híbrids endollables (PHEV) amb una autonomia mínima de 40 quilòmetres o vehicles de pila de combustible.

Com sol·licitar la targeta de vehicle elèctric?

Demana la teva targeta de vehicle elèctric al web Endolla.Barcelona, a l'apartat de Contacte.

 

Què és el servei Endolla de Barcelona?

Endolla és el servei de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de la ciutat de Barcelona. Amb aquest servei es pot recarregar el vehicle elèctric de forma còmoda i ágil en diferents estacions de la ciutat.

Per a més informació, visita el web: Endolla.barcelona

 

Com funciona el servei Endolla de Barcelona?

Per poder-ne fer ús d'aquest servei és necessari registrar-se a l'aplicació smou.

Smou és l'app de Barcelona que t'ajuda a moure't per la ciutat, posant a la teva disposició informació i serveis de mobilitat per facilitar els teus desplaçaments. A més amb smou, pots activar els punts de recàrrega de vehicles elèctrics de la ciutat i conèixer la seva localització.

  • Descarrega't l'app smou.
  • Registra les teves dades i crea el teu compte d'usuari.
  • Activa el servei Endolla i carrega als punts de recàrrega de la ciutat.
  • I si tens la targeta de vehicle elèctric, pots vincular-la al teu usuari i vehicle.

Amb smou, podràs reservar els punts de recàrrega del carrer amb una antelació de 20 minuts, seleccionant el punt en el mapa i prenent l'opció de reservar.

Sóc un resident i tinc un vehicle Zero Emissions. Quins beneficis tinc a l'AREA?

Si és resident i té un vehicle Zero emissions, es podrà beneficiar de la tarifa excepcionalment bonificada al 100% per a aquest vehicle a la seva zona de residència, sempre que es compleixin els requisits establerts per a l'obtenció dels Drets d'Estacionament de Resident de l'AREA d'acord amb allò que determina l'Ordenança fiscal 3.12. En el cas de vehicles dels quals no es pugui disposar de les dades necessàries per a la determinació de la classificació del vehicle, la bonificació no aplicarà.

A més, podrà fer recàrregues elèctriques a la xarxa pública de punts de recàrrega a la via pública amb el cost de recàrrega 100% subvencionat a través del servei Endolla Barcelona de l'app smou.

Tinc un vehicle Zero Emissions però no soc resident. Quins beneficis tinc a l'AREA?

Per tenir accés als avantatges que dóna el fet de tenir un vehicle Zero Emissions, cal que prèviament obtingui la targeta de vehicle elèctric i que compleixi tots els requisits necessaris.

Amb aquesta targeta es podrà beneficiar de la tarifa excepcionalment bonificada al 100% en estacionar en places d'area Blava de la ciutat, segons la regulació horària de cada zona. En cas de vehicles dels que no es pugui disposar de les dades necessàries per a la determinació de la classificació del vehicle, la bonificació no aplicarà.

A més, podrà fer recàrregues elèctriques a la xarxa pública de punts de recàrrega a la via pública amb el cost de recàrrega 100% subvencionat a través del servei Endolla Barcelona de l'app smou.

Com he d’operar?

Un cop hagi estacionat el seu vehicle Zero Emissions a la plaça Blava desitjada, per obtenir un comprovant amb una tarifa excepcionalment bonificada al 100% per al temps que necessiti i que, com a màxim, serà la que determina la regulació (normalment és de 2 hores), haurà d'obtenir el corresponent comprovant digital ja sigui a través de l'app smou o del parquímetre.

En cas d'aparcar com a resident en places Verdes o Exclusives Residents de la seva zona, per obtener un comprovant amb una tarifa excepcionalment bonificada al 100% per als dies que necessiti, haurà d'obtenir el corresponent comprovant digital a través de l'app ONaparcar residents o del parquímetre.

En qualsevol cas, comprovi sempre la senyalització vertical.

Més informació sobre el vehicle Zero Emissions i la seva targeta

Per a més informació sobre la targeta d'usuari de vehicle elèctric i el servei de recàrrega, visita el web: Endolla.Barcelona